Sinds maart van dit jaar is het samen kerk zijn totaal anders dan we altijd gewend waren. Dat geldt ook voor de kindersabbatschool. Kerkdeuren dicht, scholen dicht en lesgeven online. Wat een omschakeling! Dit resulteerde dinsdagavond 17 november in een online training voor kindersabbatschoolleiders.

Maar liefst 37 kindersabbatschoolleiders uit 28 verschillende gemeenten hadden de moeite genomen om aanwezig te zijn bij het allereerste webinar. Wat was het fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten, ook al was het via Zoom. Iedereen had vooraf materialen ontvangen die nodig waren tijdens het webinar, inclusief een lekkere stroopwafel die gezellig samen werd opgegeten.

Terug- en vooruitkijken

Tijdens dit webinar blikten we op een interactieve manier terug en keken we ook samen vooruit. Wat kunnen we van elkaar leren? Welke kansen kunnen we benutten? Heidi Moorman en Madelon Comvalius van het departement Jongeren & Gezinnen voorzagen de deelnemers van vele ideeën en mogelijkheden. Ook ervaarden de deelnemers verschillende werkvormen. Daarnaast stond Margareth Maduro stil bij het effect van deze bijzondere corona-periode op de kinderen en hoe kindersabbatschoolleiders daar het beste mee om kunnen gaan.

Positieve reacties

De deelnemers reageerden positief op het webinar. Nu we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten is een Zoom-onlinevergadering een goed alternatief. ‘Het was fijn dat dit mogelijk was en dat jullie dit georganiseerd hebben. Top!’, reageerde een van de deelnemers. ‘Hier krijg ik een positieve boost van.’ Iemand anders zei: ‘Het was heel fijn om er bij te mogen zijn! Wat hebben jullie altijd goede ideeën en een genot om naar jullie enthousiasme te kijken.’ Een andere positieve reactie was: ‘Het was een hele leuke leerzame avond hoor. En wat een mogelijkheden allemaal. Ik heb veel bewondering voor de passie van Madelon en Heidi. Geweldig. Veel zegen met jullie geweldige werk.’




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: