Statuten en reglementen | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Statuten en reglementen | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten
by

In mei 2017 gaven de afgevaardigden op de vijfjaarlijkse vergadering (het uniecongres) suggesties mee aan de Commissie Statuten en Reglementen (CSR). De commissie benutte het afgelopen jaar om die suggesties en opmerkingen te bestuderen.

Kansen

Tijdens het behandelen van de artikelen en reglementen zag de CSR veel kansen voor eventuele verbeteringen. De commissie heeft daarom een kennissessie gepland met de afgevaardigden. Zij hebben allemaal een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond van 17 mei.

Op deze avond ontmoeten commissieleden en afgevaardigden elkaar en heeft de CSR de kans om afgevaardigden vertaalkeuzes en veranderingen toe te lichten. Dit alles in voorbereiding op het bijzonder congres van 27 mei. Een goede zaak, want het afstemmen van de statuten is een belangrijk onderdeel op dat congres en zo komen afgevaardigden goed beslagen ten ijs.

Structuur

Afgevaardigden, congressen … hoe zit het ook alweer met de structuur van de kerk? In dit filmpje wordt het uitgelegd. Het is vier jaar oud, dus inmiddels kloppen het ledenaantal niet meer, maar verhelderend blijft het.

 Source link

Comments

comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *