Ieder jaar doen er weer meer jongeren mee aan Global Youth Day: wereldwijd gaan er miljoenen adventistische jongeren een dagje niet naar de kerk. Ze gaan ergens heen om iets te doen voor een ander. Zonder daar iets voor terug te vragen of verwachten. Op 17 maart was het weer zover.

Het leeft

In Nederland leeft het evenement ook. Een paar voorbeelden : De jeugd van Voorburg International organiseerde een Health Expo, in Den Haag, Haarlem, Hilversum, en Groningen gingen de jongeren bij bewoners van verzorgingstehuizen op bezoek. Ondanks de kou zette de jeugd van Huis ter Heide een gospel flashmob neer in het centrum van Utrecht. Buurtbewoners van de adventgemeente Arnhem werden verrast met een stuk fruit, in Meppel kookten de jongeren voor vluchtelingen en Alphen DC trakteerde eenzame ouderen op een heerlijke warme lunch.

Ervaring

De reacties die jongeren krijgen van mensen zijn vaak hartverwarmend. Uit een van de verpleeghuizen die bezocht is kwam zelfs nog een bedankmailtje na afloop, want de jongens waren te snel weg voor hun bedankje. ‘Een bijzondere ervaring’ om zomaar geholpen te worden.

Meerdere groepen spraken af over een paar maanden weer actie te ondernemen. Je hoeft natuurlijk niet te wachten op Global Youth Day om iets te doen voor een ander! En jong zijn is ook geen vereiste.

Film

Inspiratie op doen voor volgend jaar, voor een eigen actie of gewoon even nagenieten? Voor de livestream die te volgen was op de dag zelf, maakte Patrick Nab een compilatie van wat Nederlandse jongeren allemaal deden. Leuk om terug te kijken! Bekijk de video op Facebook (je wordt gevraagd om in te loggen, maar dat kun je wegklikken).




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: