Ook dit jaar zijn er vele duizenden Nederlanders tijdens de lintjesregen koninklijk onderscheiden. Onder hen ook enkele adventisten.

Arnhem

Een bijzondere gebeurtenis in Arnhem waar burgemeester Ahmed Marcouch vader Piet Schreuder en dochter Seraja Schreuder allebei koninklijk onderscheidde. Piet is 97 jaar oud, hij is de oudste gedecoreerde van Nederland. Hij kreeg zijn lintje voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor stadspark Presikhaaf in Arnhem. Piet kerkt zijn hele leven al in de gemeente Arnhem. Hij en gemeente Arnhem zijn allebei even oud, 97 jaar. Zijn dochter Seraja (churchplant Focus) kreeg een lintje voor haar rol als mantelzorger voor haar moeder. Seraja was duidelijk ontroerd door deze gebeurtenis.

Dijk en Waard

Gracia Blanker werd in de gemeente Dijk en Waard koninklijk onderscheiden voor alle verdiensten die zij voor de samenleving doet. Ze schreef het eerste woordenboek Sranantongo-Nederlands en zorgde er als teamleider van de afdeling hypotheken bij ING voor dat er meer stagiairs uit achterstandsmilieus werden aangenomen. De burgemeester zei bij de onderscheiding: ‘Mevrouw Blanker is taalonderzoeker, dansdocent, vrijwilliger bij een meertalige muziekgroep en mantelzorger van haar dementerende buurvrouw.” Gracia is nog niet gedoopt maar wel participerend lid van de Adventkerk. Ze koestert vooral de inspirerende bijeenkomsten tijdens de landelijke evenementen en bezoekt diensten op sabbat.

Dagblad Trouw publiceerde 26 april een artikel over de koninklijke onderscheiding van Gracia: Voor Gracia Blanker gaan taal en muziek hand in hand

Emmen

In de Grote Kerk in Emmen kregen achttien mensen een koninklijke onderscheiding. Onder hen ons gemeentelid Martin Hornis. Hij werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Zijn lintje kreeg Martin voor zijn vele bijzondere verdiensten. Zo is hij al sinds de oprichting van de adventgemeente Emmen consciëntieus in touw met de financiën van de gemeente en heeft hij vele jaren mogen functioneren als bestuurder van onze gemeente. Maar ook als financieel man in diverse andere organisaties en verenigingen heeft hij zich verdienstelijk gemaakt. Daarnaast is hij sedert enige jaren actief betrokken bij zowel de lokale politiek als bij het waterschap.  Burgemeester van Oosterhout noemde Hornis een betrouwbaar mens met een scherp analyserend vermogen.

Zoetermeer

Het echtpaar Ong-Alok is al sinds 1980 – toen ons kerkgenootschap van start ging in Zoetermeer – actief als vrijwilliger. “Twee trouwe, hardwerkende en heel vriendelijke vrijwilligers die een hart van goud hebben”, aldus burgemeester Bezuijen van Zoetermeer tijdens de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen. De heer P.A. Ong-Olak was voor de kerk diaken en assistent-penningmeester. Mevrouw M.J. Ong-Olak-Roemampoek verleent zorg aan een oudere dame die hulpbehoevend is.

Het Bestuur van ons kerkgenootschap feliciteert allen die koninklijk onderscheiden zijn. De onderscheidingen stralen ook af van de Adventkerk.

 

 

 

 
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: