In het weekend van 8-10 april 2022 werd de tweede iCOR-training gehouden. Opnieuw was de organisatie in handen van de departementen Jongeren & Gezinnen en Ontwikkeling & Toerusting.

Dit keer deden er teams uit vier gemeenten mee. Net als de eerste training in 2021 vond de training plaats in een hybride vorm, deels online en deels fysiek bij elkaar in het Koetshuis op landgoed Oud Zandbergen.

Enthousiaste teams

De deelnemende teams zien in iCOR een waardevolle manier van kerk-zijn en kunnen niet wachten om iCOR in hun lokale gemeenten te introduceren. Departementshoofden Madelon Comvalius en Jacob Engelgeer kijken tevreden terug op een opbouwend weekend met enthousiaste teams, die er zin in hebben iCOR in te voeren.

Wat is iCOR?

ICOR is een hulpmiddel voor gemeentegroei dat is gebaseerd op waarden (als in ‘waarden en normen’). Het is ontwikkeld door twee divisies (EUD en TED) en ondersteunt gemeenten in het herkennen en uitleven van hun waarden. Op deze manier versterken gemeenten hun vitaliteit en zijn ze relevant voor hun gemeenschap. Adventgemeenten willen immers graag voor iedereen een geestelijk thuis zijn. ICOR helpt hen daarbij.
ICOR staat voor intergenerational, intercultural & inter social-class Church of Refuge, ofwel een Veilige Kerk voor iedereen. ICOR focust vooral op de volgende waarden: verbinden, zorgen voor, deelnemen, aanbidden, onderwijzen, dienen, verzoenen, begeleiden, trainen en leiden.

 

 

 

 

Doe ook mee!

Deze training herhalen we in 2023 voor teams uit andere gemeenten, zodat zoveel mogelijk gemeenten en/of churchplants in aanraking komen met dit belangrijk aspect van kerk-zijn. Houd onze website in de gaten en schrijf je op tijd in.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: