‘Van God los’ is de prikkelende titel van de tentoonstelling die de emeritus predikanten 28 juni jl. bezochten in museum Catharijne Convent in Utrecht. Volgens één van de emeriti een ‘informatieve tentoonstelling’, ‘goed weergegeven’ en ‘voor onze leeftijd veel herinnering en herkenning’. De tentoonstelling verhaalt van de revolutionaire verandering in de jaren ’60 met betrekking tot de rol van religie in het dagelijkse leven.

Smakelijke lunch

In het museum genoot de groep van een smakelijke lunch en was er eind van de dag gelegenheid om onder het genot van een drankje en nootje na te praten over alles wat die dag was gezien en gehoord. Hoewel de vaste collectie en de tentoonstelling in het museum zeer boeiend waren, was het belangrijkste van de emeritidag de ontmoeting met elkaar.

Vredenoord

Die was ’s ochtends begonnen op woonzorgcentrum Vredenoord (Huis ter Heide) waar de groep hartelijk werd ontvangen met een kop koffie/ thee en gebakje. De keuze om de dag op deze locatie te starten, maakte aansluiting mogelijk voor de daar wonende emeriti die niet meer in staat zijn het hele programma mee te maken. Door de dag heen werden veel herinneringen opgehaald en met elkaar bij gekletst. Het was een gezellige en geslaagde dag.

Belangrijke ontmoetingsmomenten

Ds. Rob de Raad: ‘Het was fijn dat we weer een emeritidag konden hebben. De groep emeriti is echter veel groter dan het aantal aanwezigen. Velen zijn door gezondheidsproblemen niet meer in staat om deze belangrijke ontmoetingsmomenten bij te wonen. Maar ook zij blijven in onze gedachten en in onze gebeden.’
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: