Vrijdag 22 juli jl. is in een fijne en bijzondere sfeer gevierd dat het landgoed Oud Zandbergen 75 jaar geleden aangekocht is door de Nederlandse Unie. Bij aankomst werden de genodigden verrast met een aandenken en konden ze onder genot van een drankje gezellig herinneringen ophalen. Want één ding is zeker; iedereen heeft wel iets heeft met Oud Zandbergen. Of het nou een training voor gemeentes is, gezin-, openings- en hemelvaartkampen of een open dag, Oud Zandbergen heeft een bijzonder plek in onze harten. Een van de gasten was de wethouder van de gemeente Zeist.

Prachtige bloemen

Speciaal voor deze gelegenheid onderging de Villa een metamorfose, versierd met prachtige bloemen kwam het karakter van dit statige gebouw mooi uit de verf. Terwijl de genodigden aan mooie opgemaakt tafels zaten konden ze toespraken horen die gingen over het verleden en de toekomst van het landgoed. Ds. Rob de Raad, voorzitter van de Nederlandse Unie, mocht het spits afbijten en ging in op het belang van het landgoed voor onze kerkgemeenschap en voor de samenleving. ‘De Kerk der Zevende-dags Adventisten staat niet alleen stil bij geloofsontwikkeling, maar draagt ook bij aan de samenleving door aandacht te schenken aan gezondheid, educatie en maatschappelijke betrokkenheid, aldus De Raad.

Wegh der Weegen

Vervolgens nam Henk van der Broek , voorzitter Stichting Wegh der Weegen, het woord waarbij hij uitgebreid inging op de historie achter de Wegh der Weegen (de huidige Amersfoortseweg) die loopt van Utrecht naar Amersfoort. Aan deze weg mocht iemand een buitenplaats bouwen mits hij zijn deel van de weg onderhield. En zo ontstond Landgoed Oud Zandbergen. Daarna kreeg Ron Bekkering (bewoner en gespecialiseerd in de geschiedenis van het landgoed) het woord. Hij vertelde onder andere uitgebreid over diverse eigenaren die het landgoed ooit had, alsook de verschillende bouwtechnische veranderingen die aan de Villa zijn aangebracht.

Blik in de toekomst

Ds. Reinder Bruinsma (emeritus predikant) vertelde over zijn tijd als student en later als directeur van het toenmalige theologische seminarie die gehuisvest werd op het landgoed. Tenslotte gaf Rozita Panneflek, penningmeester van de Nederlandse Unie, een blik in de toekomst. Zij gaf aan dat verbinding met de omgeving en duurzaamheid de belangrijkste thema’s van de toekomst zijn. Om daar de daad bij het woord te voegen is er samenwerking met een houtbewerkingsbedrijf gestart, het lanceren van het Youtube kanaal ‘Keuken van Sandbergen’, alsook het vernieuwen en verduurzamen van de gebouwen. De gelegenheid werd geboden om een boom te adopteren en tenslotte werd door de penningmeester zelf een boom gepland als startschot van de actie ‘adopteer een boom’. Tussen de presentaties door konden de genodigden genieten van een prachtig live strijkorkest. Hierna kon men genieten van een heerlijk voorbereide lunch en desserts en deelnemen aan een wandeling over het landgoed.

 

 

 

Prachtige viering

De reacties waren overweldigend, Blijdschap was van de gezichten te lezen: ‘een prachtige viering’, ‘wij gingen terug in de tijd’ en ‘het was rustgevend en mooi’, waren enkele uitspraken die je hoorde. Penningmeester Rozita Panneflek: “Alle waardering voor beheerder Heidi en haar team en allen die zich enorm hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken. Een dag om met dankbaarheid op terug te kijken.”

Zie voor een impressie van de dag hieronder!Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: