In de serie Adventistische Perspectieven is een nieuw boek uitgekomen. Dit zevende deel met als titel ‘Hoor wat de Geest zegt’, is een reis door de Openbaring in 7×7 etappes en geeft een uniek panorama op de rol van de Geest.

Avontuur

Auteur Wim Altink heeft het boek geschreven door middel van 50 columns (7×7 plus conclusie). Soms neemt hij alledaagse onderwerpen als startpunt (bijv. ‘puur’ of ‘kwetsbaar’), soms zijn het algemene Bijbelse thema’s (‘Messias’ of ‘Pasen/Pinksteren’) en soms specifieke onderwerpen uit Openbaring (‘zeven geesten’ of ‘tempel’). Altink ervaart het lezen van Openbaring als een avontuur waarvan hij 50 ‘foto’s’ genomen heeft. Hij hoopt dat u zo af en toe met een twinkeling in uw ogen opnieuw het Bijbelboek Openbaring kunt lezen. Als dat gebeurt, dan is het delen van zijn ontdekkingstocht niet tevergeefs geweest.

Pneuma

Dr. Wim Altink promoveerde in 2018 aan de Protestantse Theologische Faculteit Brussel op basis van een studie over de rol van Geest (pneuma) in de Openbaring. Van 1984-2021 was hij actief als predikant met daarin een periode van 10 jaar als landelijk voorzitter van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Vanaf de zomer van 2021 geeft het emeritaat hem extra kans om te schrijven. ‘Hoor wat de Geest zegt’ is zijn eerste boek.

Het boekje kost € 12,95 (exclusief verzendkosten) en is verkrijgbaar in onze webwinkel.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: