Velen hebben een groot verlies ervaren bij het overlijden van Itis Zoomers–de Bie. In haar spirituele zoektocht besloot ze in 2006 Jezus te gaan volgen. Ze heeft de liefde van Jezus kunnen doorgeven via haar bedrijf TamariskTraining in respectvol bejegenen.

Intense verbondenheid

Itis vond haar grote liefde in Toine de Bie met wie ze 14 jaar een intense verbondenheid heeft ervaren. Haar krachtige eigenschappen als zachtmoedigheid, fijngevoeligheid, creativiteit, enthousiasme, hartelijkheid en betrokkenheid zorgden ervoor dat Joran en Justin haar in de armen sloten. Geheel onverwacht bleek Itis ernstig ziek te zijn waarvan ze niet meer heeft kunnen herstellen. Maar ook in de laatste fase van haar leven is God een bron van kracht voor haar geweest.

Boei

Psalm 23 was een soort boei voor haar en Toine in alle slechtnieuwsgesprekken die volgden, maar ook vooral in intense communicatie met elkaar. Iedere keer zorgde deze psalm ervoor dat ze weer boven kwamen drijven en weer verder konden. Juist vers vier over dat donkere dal waarin Gods stok en staf moed geven. Het is de herder uit deze psalm die eigenlijk onze Heer is. Predikant Jurriën den Hollander: ‘In het volste vertrouwen dat Itis in Zijn handen is, hebben we haar los moeten laten. We vertrouwen erop dat Toine en Itis elkaar weer zullen terugvinden in het nieuwe koninkrijk waar we eenmaal met diezelfde Heer aan een rijk gevulde tafel zullen zitten. Zoals Jezus zei in Johannes 11:25: Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal eeuwig leven, ook wanneer hij sterkt.’
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: