Jan van Amstel groeide op in de Adventkerk en vervulde diverse functies in de gemeente Utrecht. Jan werd opgeleid tot instrumentmaker en werkte voor de Universiteit van Utrecht in het Academisch Ziekenhuis.

Drie dochters en een zoon

Hij trouwde in 1958 met Johanna (Hanny) Verkerk. Ze kregen drie dochters en een zoon. In 2011 overleed Hanny en moest Jan alleen verder. Vanaf 2015 ging zijn gezondheid achteruit door een infectie in zijn rug waardoor hij rolstoelafhankelijk werd. In 2018 kreeg hij een beroerte, waarna hij naar Vredenoord verhuisde. Een paar dagen na zijn 86ste verjaardag bleek hij ziek te zijn en testte ook positief voor corona. Jan overleed zes dagen later in zijn slaap.

Actieve rol

De kinderen vervulden een actieve rol tijdens de afscheidsdienst die geleid werd door ds. Rudy Dingjan. Dochter Hanneke vertelde tijdens de afscheidsdienst  de levensloop van Jan van Amstel, Dochter Marleen droeg ‘Jezus leeft, en ik met Hem’ voor. Zoon Urbano had de muziek uitgekozen voor de dienst. Kleindochter Marike vertelde over haar herinneringen aan opa. Dochter Wilma kon door ziekte niet aanwezig zijn. Jan is begraven in hetzelfde graf als zijn geliefde Hanny. Wij kijken uit naar het weerzien.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: