Tijdens de Open Monumentendag op zondag 10 september is het mogelijk een wandeling te maken over landgoed Oud Zandbergen waar ons landelijk kantoor is gehuisvest (Huis ter Heide).

De buitenplaats Oud-Zandbergen heeft al een lange geschiedenis. Het werd aangelegd door Jacob van Campen in een formele stijl met lange zichtassen. Van Campen ontwierp ook het Paleis op de Dam en de majestueuze Wegh der Weegen (nu Amersfoortseweg).

Blooker

In 1896 werd het terrein opgekocht door cacaohandelaar Blooker. Hij laat een park aanleggen in de Engelse landschapsstijl. Sinds 1947 vormt Oud Zandbergen de thuisbasis van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Het landgoed is inmiddels door de provincie Utrecht uitgeroepen tot een van de erfgoedparels.

Drie wandelmogelijkheden

Op zondag verzorgt Ron Bekkering drie rondleidingen over het landgoed: om 11:30, 13:00 en 14:30 uur.

Vanaf de hoofdingang van Oud Zandbergen vertrekken bovendien drie Gilderondleidingen door het buurtschap Huis ter Heide. Deze starten om 12:00, 13:30 en 15:00 uur.

Daarnaast ben je de hele dag welkom in de voormalige wasserij bij het ambachtelijke houtatelier van Guts &Tijdens de Klopper. Kun jij dit ook leren denk je?
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: