Op maandag 20 maart 2023 vierden Klaas en Korrie Pruis-Alberts hun 70-jarig huwelijksjubileum. Zij lieten zich verrassen door onder andere het bezoek van de locoburgemeester van Enschede, Niels van den Berg en predikant van de Adventkerk Enschede Elise Happé-Heikoop.

Ontmoeting in Zwembad

In 1948 ontmoetten Klaas en Korrie elkaar in een zwembad in Leeuwarden. Na de oorlog bezocht Korrie af en toe de Nederlands Hervormde Kerk. Daar kwam ze Klaas tegen met zijn vader. Na afloop van de dienst wachtte Klaas op haar en zo kwamen zij verder in gesprek. Klaas ontving Bijbelstudies van ds. J.J. Contant en raakte overtuigd van het adventistische geloof, met name de sabbat en de spoedige wederkomst van Christus trof hem diep. Korrie sloot zich aan bij dit Bijbelonderricht. Samen besloten zij gedoopt en lid te worden van de zevendedagsadventisten, alvorens zij elkaar het “jawoord” gaven in 1953.

Getuigen en bemoedigen

De woorden ‘getuigen’ en ‘bemoedigen’, ‘warm en zorgzaam’, zijn treffend voor het leven van Klaas en Korrie. Elise Happé-Heikoop.: ‘God is de basis van hun huwelijk en geeft richting aan hun keuzes. Zij lopen over van ervaringen met de Heer en zijn voor diverse personen, buiten hun gezin, als tweede ouders.’ Sinds 1954 zijn Klaas en Korrie lid van de advent-gemeente Enschede, daarmee zijn zij het langst lid van deze kerk. Gemeenteleden hebben dit feestelijke moment samen met hen herdacht en gevierd. Het huwelijksjubileum viel samen met de 92e verjaardag van Korrie en Klaas zijn 94e verjaardag, Op 26 maart vierden de jubilarissen deze bijzondere mijlpaal met hun twee kinderen, Nicole en Wim, kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Zestigjarig jubileum

Op 12 juli 1961 ging Gerda Kerkdijk, post- en archiefmedewerker bij de Zoutindustrie, naar Bad Boekelo. Die dag nam Kees Hendriks, die over twee dagen zou vertrekken als steward op de Holland-Amerika lijn, afscheid van zijn collega-kelners. Bij toeval nam hij nog even voor iemand waar in het snoeptentje. Een meisje kocht een rolletje King. Ze keken elkaar aan..….Kees wist het zeker: dit wordt mijn vrouw! Kees zocht haar op en nog diezelfde avond maakten ze een wandeling. Hun liefde hield stand, ondanks het telkens varen van Kees. Ze trouwden op 12 maart 1963.

Zonheuvel

Kees ging aan de slag als kok bij kindertehuis Zonheuvel. In die tijd kregen Kees en Gerda Bijbellessen van H. Eelsing. In 1963 werden Kees en Gerda gedoopt. Daarna woonde het jonge gezin in Huis ter Heide (ADRA share and care gebouw). Ze verhuisden vervolgens weer naar hun geliefde Twente.  Kees werkte jarenlang als geschriftenevangelist, zong vijftien jaar in het Deep River Quartet en verdiende de kost als artiest. Nog steeds is het stel actief in de gemeente Enschede.  Zang speelt nog steeds een belangrijke rol in Kees’ leven: samen met zijn dochters of met lokale zangers. Gerda is meer de stille werker op de achtergrond. Zo was ze jarenlang diacones, ouderling en verzorgde ze met smaak de oogstdanktafel. Gerda was voor velen mantelzorger en vroeger fungeerden ze soms als opvanggezin. Kees en Gerda genieten van hun dochters en schoonzoons, drie kleindochters en hun echtgenoten en zijn zelfs overgrootvader en -moeder van twee achterkleinzoons. Dankbaar kijken zij terug op hun onvergetelijke diamanten huwelijksdag en op de vele gezegende jaren samen.Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: